Aplicații Android utile și gratis: iată care sunt cele mai bune

Cauți niște aplicații gratuite și utile pentru telefon sau tabletă Android? În acest articol găsești o listă cu cele mai bune aplicații Android utile, astfel puteți să folosiți telefonul mai eficient.

0
540
Top aplicații Android utile și gratis pe care vă recomand să le instalați pe telefon.

Articol actualizat în data de:

Oricât de nou și bine echipat din punct de vedere hardware este un telefon Android, fără anumite aplicații puteți să faceți puține lucruri. Iată motivul pentru care în acest articol propun o listă cu aplicații Android utile și gratis, care vă ajuta să adăugați unele opțiuni în plus și să vă folosiți telefonul mai eficient.

Stocarea fișierelor online

Cine are puțin spațiu pe telefon și face multe poze sau videoclipuri poate să folosească un serviciu de stocare online. Practic, pozele și videoclipurile se salvează online, astfel nu ocupă spațiu pe telefon și, în plus, le puteți accesa și de pe alte dispozitive, cum ar fi calculatorul.

Iată care sunt cele mai bune aplicații Android de stocare fișiere online:

 • Google Drive: este un serviciu oferit de Google și de obicei este o aplicație preinstalată pe Android. Pune la dispoziție 15 GB de spațiu gratis.
 • Dropbox: este, poate, cel mai cunoscut serviciu de stocare online. Inițial pune la dispoziție 2 GB de spațiu gratis, dar se poate majora invitând persoane să se înscrie.
 • OneDrive: este serviciul de stocare online oferit de Microsoft. Oferă 5 GB de spațiu gratuit.

Ca să salvați fișierele voastre pe unul dintre aceste servicii de stocare online trebuie doar să selectați fișierul dorit, apoi apăsați pe pictograma de distribuire și alegeți aplicația pe care doriți s-o folosiți. În pozele de mai jos vedeți cum se face în 3 pași (evidențiat cu roșu).

Browser pentru navigarea pe internet

În acestă listă de aplicații Android utile nu putea să lipsească un browser bun. Iată care sunt cele mai bune aplicații pentru navigarea pe internet:

 • Chrome: este browserul preinstalat pe telefoanele cu Android. Principalul avantaj al utilizării este posibilitatea de a păstra datele sincronizate, cum ar fi site-uri preferate, istoricul și datele de conectare, între Chrome pentru PC și Chrome pentru Android în contul dvs. Google.
 • Firefox: un alt browser pentru Android foarte popular este Firefox. Versiunea mobilă a browserului Mozilla este capabilă să sincronizeze datele și setările cu versiunea pentru computere (sau chiar cu alte dispozitive portabile) și are o gamă foarte largă de extensii care pot fi utilizate pentru a extinde funcțiile aplicației.
 • CM Browser: o aplicație care a reușit imediat să stârnească interesul utilizatorilor de dispozitive Android. Browser-ul are un design curat și compact, care oferă o experiență excelentă de navigare. Aplicația include antivirusul dezvoltat de Clean Master, care semnalează potențiale site-uri malware și scanează fișierele APK descărcate, pentru a proteja dispozitivul Android.

Antivirus și siguranță

Dacă obișnuiți să instalați aplicații și din alte surse (Aptoide, de exemplu), nu doar cele care se găsesc pe Magazinul Google Play, vă sfătuiesc să instalați un antivirus Android bun.

Iată trei aplicații gratis care vă ajută să vă protejați telefonul sau tableta:

 • Avira: este un antivirus gratuit care include un sistem de protecție în timp real care scanează toate fișierele sau aplicațiile instalate, o funcție anti-furt și nu stresează prea mult bateria.
 • Eset Mobile Security & Antivirus: este o soluție excelentă pentru protecția telefonului. Versiunea gratuită pune la dispoziție toate funcțiile necesare pentru detectarea virușilor si un sistem anti-furt care permite localizarea telefonului în cazul în care îl pierdeți sau vă este furat.
 • Kaspersky Mobile Antivirus: este un alt antivirus foarte bun, care în versiunea gratuită include protecție în timp real, un filtru pentru apeluri și un anti-furt.

Aplicații GPS

Telefoanele Android au preinstalată o aplicație de navigație GPS foarte bună, numită Google Maps sau Hărți în limba română.

Dacă doriți să încercați și alte aplicații utile pentru GPS, iată trei alternative bune:

 • HERE WeGo: în trecut se numea Nokia Maps, acum a devenit un proiect independent și aplicația este actualizată constant. HERE WeGo permite să descărcați hărțile de care aveți nevoie și să le utilizați și fără să fiți conectați la internet.
 • MapFactor: este una dintre cele mai populare aplicații de navigație GPS de pe Magazinul Google Play. Hărțile pe care le utilizează sunt cele de la OpenStreetMap, care sunt actualizate foarte frecvent. MapFactor include indicații vocale în mai multe limbi, modalitatea 2D și 3D, teme pentru zi sau noapte și posibilitatea să cautați adrese sau locuri și fără să fiți conectați la internet.
 • Waze: este o aplicație gratis de navigație GPS, care furnizează o imagine de ansamblu a traficului în timp real. Informațiile despre trafic provin direct de la ceilalți utilizatori care conduc efectiv. În plus, utilizatorii pot indica posturile de control ale Poliției, radare, accidente, drumuri în lucru și alte informații utile. Din păcate Waze funcționează doar dacă sunteți conectați la internet.

Aplicații utile de editat poze

Dacă faceți multe poze cu telefonul, pe care eventual le publicați pe site-urile de socializare, atunci aveți nevoie de o aplicație bună de editat poze, care să vă permită să le îmbunătățiți și dacă doriți să adăugați efecte speciale.

Iată care sunt cele mai bune aplicații gratis de editat poze pentru Android:

 • Pixlr: este o aplicație completă, care pune la dispoziție instrumente de modificare de bază, cum ar fi redimensionare, decupare, rotire sau corectarea culorilor, dar și multe filtre și efecte care se pot aplica pe poze foarte simplu și rapid. În plus, se pot realiza colaje din poze și se pot îmbunătății selfi-urile eliminând pete, ochii roșii sau albind dinții.
 • VSCO: este una dintre cele mai folosite aplicații de editat poze de către persoanele care fac multe poze cu telefonul. Pe lângă numeroasele instrumente de bază de editare, VSCO pune la dispoziție foarte multe filtre și efecte speciale (din păcate cele mai frumoase trebuie cumpărate) care se pot aplica pe poze în mod automat.
 • Photo Lab: este o aplicație gratis de modificat poze care pune la dispoziție cam tot ce trebuie să faceți mai interesante imaginile voastre, începând cu filtre, efecte și terminând cu caricaturi. Vă permite să creați coperte de revistă cu poza voastră, să creați colaje din poze, să adaugați rame sau alte efecte speciale.

Aplicații gratis de editat video

Aveți un canal pe YouTube unde publicați des videoclipuri făcute cu telefonul? Poate vă este de folos o aplicație de editat video cu care puteți să faceți mai interesante videoclipurile, astfel obțineți mai mulți followeri în scurt timp.

Iată care sunt cele mai bune aplicații gratuite de modificat video:

 • KineMaster: cu acestă aplicație puteți să tăiați bucăți nedorite din video, să decupați marginile, să adaugați text, să desenați sau să adaugați muzică sau chiar vocea voastră. În plus, puteți și să uniți mai multe videoclipuri, adăugând efecte de tranziție.
 • Adobe Premier Clip: chiar dacă nu va pricepeți prea mult la editarea unui video, cu acestă aplicație puteți să modificați rapid și ușor orice videoclip. Pune la dispoziție două modalități de editare: una automată și una manuală, pentru utilizatorii avansați, care oferă unele instrumente în plus.
 • Magisto: este o altă aplicație gratuită cu care puteți să editați sau să uniți mai multe videoclipuri. Este folositor mai ales pentru unirea a mai multor video, pentru că poate să extragă bucățile interesante din mai multe video și să creeze unul cu efecte speciale și tranziții incredibile.

Aplicații Android Office și PDF

Iată care sunt cele mai bune aplicații care vă permit să deschideți sau să modificați fișiere în format DOC, DOCX, PTT, PTTX, RTF, PDF, etc.

 • WPS Office: acestă aplicație gratuită vă permite să citiți, să creați și să modificați fișiere DOC, DOCX, RTF, PTT, etc. Fișierele PDF doar le poate deschide, nu le poate modifica.
 • Polaris Office: cu acestă aplicație puteți să vizualizați documente, foi de calcul, prezentări și fișiere PDF. În plus, permite să creați sau să modificați documente, sincronizate automat cu spațiul vostru cloud, astfel aveți fișierele actualizate constant și la îndemână să fie citite sau modificate.
 • Xodo PDF Reader & Editor: cu acestă aplicație gratuită puteți să citiți, să creați și să modificați fișiere în format PDF. În plus, este perfect compatibilă cu fișierele create cu Adobe Acrobat.

Player audio Android

Ca să ascultați muzică, sistemul de operare Android pune la dispoziție un player audio destul de bun, dar dacă doriți o aplicație de ascultat muzica pe telefon, care să pună la dispoziție unele opțiuni în plus, puteți să instalați un alt player audio Android de pe Magazinul Google Play.

Iată câteva alternative:

 • AIMP: este versiunea pentru Android a celebrului player audio pentru Windows. Suportă aproape orice format audio, se poate personaliza cu diferite teme, detectează automat etichetele, puteți să ascultați o serie de posturi radio de e internet, suportă streaming-ul HTTP și controlul prin căști. În plus, sunt disponibile o serie de funcții pentru organizarea și ordonarea melodiilor așa cum doriți.
 • Shuttle: această aplicație este o opțiune excelentă pentru cine dorește o aplicație de ascultat muzică ușor de folosit, fără prea multe caracteristici avansate și, poate, inutile pentru mulți utilizatori. Pune la dispoziție funcțiile standard prezente la orice player audio, inclusiv suportul pentru playlist-uri, temporizator, redarea fără pauze și personalizarea cu diferite teme.
 • BlackPlayer: este un player audio pentru Android modern, simplu, ușor de folosit și cu o grafică frumoasă, care se poate personaliza în multe feluri. Aplicația nu are inclusă publicitate în interfață și pune la dispoziție multe funcții utile, cum ar fi crossfading, egalizator cu bassboost și virtualizator 3D surround. Suportă majoritatea formatelor audio, printre care MP3, WAV și OGG.

Player video Android

Sistemul de operare Android pune la dispoziție un player video bun și care funcționează bine, dar dacă doriți, puteți să instalați un player video Android care pune la dispoziție unele opțiuni în plus, dar mai ales este compatibil cu formate video mai rar întâlnite.

Iată care sunt cele mai bune aplicații:

 • MX Player: este unul dintre cele mai bune aplicații de văzut video pe telefoane cu Android. Suportă aproape toate formatele video, printre care 3GP, AVI, DIVX, FLV, MKV, MP4, MPEG, MOV și inclusiv subtitrarea. Interfața este foarte comodă și ușor de înțeles.
 • BSPlayer: este un alt player video pentru Android bun și gratuit, care suportă aproape orice format video, inclus streaming-ul online și RTSP. BSPlayer folosește accelerarea hardware ca să reproducă filmele sau videoclipurile, astfel se reduce consumul bateriei.
 • KMPlayer: este versiunea pentru Android a faimosului player video pentru Windows. Comenzile sunt ascunse când este redat un video și când atingeți ecranul acestea apar în partea inferioară a ecranului. Suportă orice format video, inclus video în streaming. KMPlayer nu funcționează ca să ascultați muzică.

Aplicații meteo

O aplicație bună pentru starea vremii este foarte utilă să o aveți instalată pe telefon, astfel puteți să consultați în orice moment prognoza meteo.

Iată care sunt cele mai bune aplicații meteo pentru Android:

 • Weather: are o interfață foarte frumoasă și clară, imediat se înțelege cum funcționează și informațiile despre starea vremii sunt ușor de citit. Aplicația folosește serviciul de prognoză meteo DarkSky (darksky.net).
 • Weather forecast: este o altă aplicație meteo bună, care arată prognoza meteo din zona în care vă aflați (prin GPS), dar dacă doriți puteți să vedeți starea vremii în orice localitate din lume. Puteți să vedeți prognoza din ziua curentă, dar și prognoza pe următoarele 3 sau 7 zile.
 • Weather Forecast: chiar dacă numele este identic cu al aplicației mai sus indicată, este o aplicație meteo diferită. După instalare, aplicația detectează poziția noastră prin GPS și apoi o să vedeți imediat o serie de informații detaliate despre starea vremii în zona unde vă aflați, precum și prognoza pe zilele următoare. Interfața grafică este plăcută și indică, pe lângă prognoza meteo, presiunea atmosferică, umiditatea, viteza și direcția vântului, previziunile pentru următoarele 10 zile și multe alte informații despre vreme.

Agende, notițe și jurnale

Iată câteva aplicații utile pentru notițe, liste cu lucruri de făcut sau jurnale:

 • Notepad: numit și Adler Notes sau Notițe, în limba română, este o aplicație cu care puteți să scrieți notițe sau să creați liste cu lucruri de făcut. Dacă doriți puteți să setați să vă anunțe din timp cu ceea ce trebuie să faceți, astfel sunteți siguri că nu uitați nimic.
 • Google Keep – note și liste: este o altă aplicație cu care puteți să notați rapid ceva important, să creați liste cu lucruri de făcut sau să înregistrați notițe vocale (care apoi pot fi transcrise automat). Ceea ce o deosebește de alte aplicații de acest tip este faptul că se poate accesa și online cu alte dispozitive, calculator de exemplu.
 • Jurnal secret cu parola: este o aplicație pentru Android care vă permite să creați un jurnal personal și să-l protejați cu parola. Interfața este foarte colorată, frumoasă și se poate personaliza cu diferite teme. Folosirea este ușoară, trebuie doar să alegeți data din calendar și puteți imediat să scrieți gândurile voastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here