Antivirus gratuit pentru Windows: programe care vă protejează calculatorul

1
509
Cel mai bun antivirus gratuit pentru PC Windows

Printre programele de bază de instalat pe un computer cu sistem de operare Windows nu poate să lipsească un antivirus bun și dacă se poate gratuit. Dar care este cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows? Dacă nu știți ce antivirus să alegeți, în acest articol vă prezint câțiva câteva programe antivirus gratis care vă permit să vă apărați computerul de virus, malware, spyware sau alte amenințări.

Pentru realiza această listă, pe lângă experiențele mele personale, m-am bazat pe clasificările antivirus efectuate de AV-Test și AV Comparatives, două companii specializate în securitatea calculatoarelor care în fiecare lună compară cele mai bune programe antivirus pentru Windows.

Un alt lucru important pe care vreau să-l subliniez este că mulți antiviruși din acest articol sunt compatibili nu numai cu sistemul de operare Windows, ci și cu MacOS și Android: două platforme care sunt din ce în ce mai des ținta hackerilor, deci puteți să folosiți același antivirus pe diferite dispozitive.

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus este un antivirus gratuit complet în aproape toate aspectele. Se actualizează automat de mai multe ori pe parcursul zilei, este disponibil în limba română, este gratuit pentru companii și nu este pretențios din punct de vedere al cerințelor hardware.

Există, de asemenea, versiunea, mereu gratuită, pentru smartphone-urile și tabletele Android și, în plus, este disponibilă și versiunea gratuită pentru sistemul de operare macOS.

Pro: rezultate excelente în testele antivirus. Integrează un manager de parole și un analizor de securitate a rețelei. Pune la dispoziție multe instrumente utile pentru securitate.

Contra: scor antiphishing scăzut în unele teste. Unele caracteristici suplimentare trebuie achiziționate separat.

Cerințe minime de sistem: este necesar cel puțin un procesor Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64, 256 MB RAM și 2 GB spațiu disponibil pe hard disk.

Sisteme de operare: Microsoft Windows 10 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 8 / 8.1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 7 SP1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows Vista SP2 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows XP SP3 (32 biți). Pentru download faceți click aici.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus este unul dintre cele mai bune programe disponibile în prezent pe piață în ceea ce privește protecția dispozitivelor, fixe și mobile, de amenințări precum viruși, malware, ransomware și spyware.

Nu are nevoie de multe resurse de computer, are un motor de scanare robust și este disponibil atât în versiunea de bază gratuită, cât și în versiunea PRO plătită, unde mai pune la dispoziție unele opțiuni suplimentare.

Pro: protecție foarte bună și actualizări foarte frecvente. Pluginurile integrate includ o funcție pentru evaluarea site-urilor web vizitate. Interfață grafică simplă și intuitivă cu toate funcțiile puse la vedere.

Contra: versiunea gratuită nu include protecție web completă. Numai pentru uz personal.

Cerințe minime de sistem: este necesar cel puțin 2 GB de RAM și 2 GB spațiu disponibil pe hard disk.

Sisteme de operare: Microsoft Windows 10 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 8 / 8.1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 7 SP1 (32 și 64 de biți). Pentru descărcare faceți click aici.

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free este un alt antivirus gratuit și puternic, care pe lânga faptul că pune la dispoziție numeroase instrumente de siguranță, nu îngreunează foarte mult sistemul de operare. Rețineți că, deși Avast a achiziționat recent AVG, cele două antivirusuri rămân în continuare două produse separate.

Pro: rezultate bune în multe teste de laborator independente. Protecția anti-malware foarte bună. Protecție suficientă împotriva adreselor URL dăunătoare. Pluginurile integrate includ o funcție pentru evaluarea site-urilor web vizitate și o caracteristică Do Not Track.

Contra: scor scăzut în teste antiphishing. Scanarea inițială este mai lentă decât media. Numai pentru uz personal.

Cerințe minime de sistem: este necesar cel puțin un procesor Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64, 256 MB RAM și 2 GB spațiu disponibil pe hard disk.

Sisteme de operare: Microsoft Windows 10 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 8 / 8.1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 7 SP1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows Vista SP2 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows XP SP3 (32 biți). Pentru descărcare faceți click aici.

Bitdefender Free

În conformitate cu unele dintre cele mai recente clasificări comparative, Bitdefender Free se numără printre programele antivirus gratis care pot combina cel mai bine eficiența și performanța și în ultimi ani a fost deseori considerat cel mai bun antivirus din lume.

Este capabil să detecteze cele mai multe programe malware, nu are caracteristici inutile care să îngreuneze sistemul și este extrem de simplu de utilizat.

Pro: rezultate foarte bune la toate testele antivirus. Protecția anti-malware foarte bună. Scanare rapidă. Nu consumă multe resurse de calculator.

Contra: scor scăzut în unele teste antiphishing. Este disponibil gratuit numai pentru uz personal. Pentru uz comercial trebuie să cumpărați versiunea contra cost.

Cerințe minime de sistem: este necesar cel puțin un procesor Intel CORE Duo (2 GHz) sau echivalent, 1,5 GB RAM și cel putin 800 MB spațiu disponibil pe hard disk.

Sisteme de operare: Microsoft Windows 10 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 8 / 8.1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 7 SP1 (32 și 64 de biți). Download aici.

Kaspersky Free

Kaspersky Free este versiunea gratuită a faimosului antivirus Kaspersky Internet Security. Chiar dacă este gratuit, antivirusul folosește același motor de scanare a versiunii contra cost, deci în ceea ce privește protecția împotriva virușilor, între cele două versiuni nu este nici o diferență.

Din păcate, în versiunea gratuită lipsesc toate celelalte funcții care se găsesc în versiunea contra cost, cum ar fi protecția în timpul tranzacțiilor bancare, controlul parental sau protecția intimității în timpul navigării pe internet.

Interfața este simplă și ușor de înțeles, iar actualizările sunt foarte frecvente și automate.

Pro: rezultate excelente în majoritatea testelor antivirus. Motor de scanare foarte puternic. Este ușor de configurat.

Contra: instalarea durează destul de mult. În comparație cu alte programe antivirus gratis, Kaspersky Free pune la dispoziție mult mai puține funcții.

Cerințe minime de sistem: este necesar cel puțin un procesor de 1 GHz, 1 GB RAM și 1,5 GB spațiu disponibil pe hard disk.

Sisteme de operare: Microsoft Windows 10 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 8 / 8.1 (32 și 64 de biți), Microsoft Windows 7 SP1 (32 și 64 de biți). Pentru download click aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here