Player audio gratis: programe de ascultat muzică pe PC

Ai multe melodii pe calculator și cauți un player muzică care să te ajute să organizezi melodiile și să asculți muzica în cel mai bun mod posibil? Aici găsești câteva programe de ascultat muzică, astfel poți să alegi cel mai bun player audio pentru PC Windows.

1
557
Player audio, cel mai bun program de ascultat muzica mp3 pe calculator Windows

Articol actualizat în data de:

Cred că aproape toate persoanele care au un computer cel puțin o dată în viața au ascultat muzică pe calculator. Cel mai cunoscut player audio este Windows Media Player, programul inclus în sistemul de operare Windows, dar sunt și alte programe de ascultat muzică mai bune, care pot oferi unele opțiuni în plus și vă pot ajuta să catalogați melodiile mai bine și mai ușor.

În acest articol găsiți cele mai bune programe de ascultat muzică pe calculator Windows, playere audio care pot să înlocuiască vechiul Windows Media Player.

foobar2000

cel mai bun player audio gratis foobar2000

Este, probabil, cel mai bun program de ascultat muzică pe calculator Windows. Suportă aproape toate formatele audio, începând cu clasicul MP3 și terminând cu formate audio mai puțin cunoscute, cum ar fi FLAC, APE, OGG sau MPC.

Interfața grafică este simplă, poate nu foarte frumoasă, dar este intuitivă, astfel se întelege imediat cum se folosește.

Utilizatorii mai exigenți pot instala unele plugin-uri, care permit să schimbe tonul muzicii in timp real sau să convertească melodiile dintr-un format audio în altul.

Când catalogați melodiile și unele sunt fară titlu, programul se poate conecta la baza de date freedb, astfel adaugă titlul corect melodiei.

În plus, este un program care nu consumă multe resurse de calculator, deci este recomandat să fie instalat și pe calculatoare mai vechi.

Dacă doriți să încercați programul foobar2000 pentru download faceți click aici.

AIMP

Cel mai bun program de ascultat muzica gratis AIMP

AIMP este un player audio excelent pentru că ia cele mai bune caracteristici de la foobar2000 și vechiul Winamp și le combină într-un singur software.

Realizat de un dezvoltator rus, acest player multimedia suportă majoritatea formatelor audio utilizate astăzi, devenind de fapt un program aproape universal pentru ascultarea melodiilor pe computer.

Interfața grafica este draguță și suporta plugin-urile Winamp.

Suportă foarte multe formate audio, începând cu MP3 și terminând cu formatele mai rar întâlnite, cum ar fi OGG, AAC, APE sau FLAC.

În plus, cu AIMP puteți și să convertiți melodiile dintr-un format audio în altul.

Ca să descărcați AIMP faceți click aici.

MusicBee

player audio bun si gratis musicbee

MusicBee este un player audio foarte bun și gratuit, care pe lângă obișnuitele caracteristici pe care le pune la dispoziție un program de ascultat muzică, include și serviciul online Last.FM.

Iată care sunt principalele caracteristici:

  • poate să extragă din internet informații despre melodiile salvate pe computer (și adăugate în program) și să completeze automat etichetele de recunoaștere referitoare la numele melodiei, artistul și albumul din care face parte;
  • permite să citiți versurile fiecărei melodii audiate;
  • vă permite să creați playlist-uri personalizate;
  • cu ajutorul unui egalizator avansat, puteți normaliza volumul melodiilor și puteți activa amplificatorul de volum pentru a auzi muzica sau o serie de melodii mai tare;
  • pentru fiecare melodie puteți vedea, fără a întrerupe ascultarea, pagina Wikipedia despre artist și pagina cu videoclipuri pe Youtube;
  • se pot converti melodiile dintr-un format în altul;
  • permite să extrageți track-urile audio de pe un CD.

Interfața este foarte simplă, împărțită în secțiuni și arată tot ceea ce aveți nevoie. Toate comenzile sunt puse la vedere și ușor accesibile.

Este cu adevărat un bun program de ascultat muzică pe calculator, merită să-l încercați. Ca să descărcați MusicBee faceți click aici.

MediaMonkey

MediaMonkey, cel mai bun player audio pentru Windows.

Un alt player audio bun și gratuit pentru Windows este MediaMonkey. Practic pune la dispoziție cam tot ce este nevoie să catalogați și să ascultați melodiile pe calculator.

Interfața grafică este plăcută și curată, ușor de înțeles și de folosit, dar dacă doriți se poate personaliza cu diferite teme.

Caracteristica care deosebește acest player audio de celelalte este catalogarea melodiilor: dacă aveți mii de melodii salvate pe calculator în diferite foldere, MediaMonkey le va căuta și le va organiza automat în funcție de artist, album, an, gen, etc.

În plus, MediaMonkey suportă majoritatea formatelor audio, cu acest software puteți și să extrageți track-urile de pe un CD, să descărcați coperțile albumelor de pe internet și să sincronizați catalogul de melodii cu diferite dispozitive mobile (aici găsiți lista completă).

MediaMonkey este disponibil în doua versiuni, una gratuită și una contra cost care pune la dispoziție unele opțiuni în plus, dar versiunea gratis este suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. Pentru download faceți click aici.

Clementine

Clementine player audio, cel mai bun program de ascultat muzică pe calculator Windows.

Clementine este un alt player audio bun, compatibil cu toate sistemele de operare (Windows, Linux, MacOS). Suportă toate formatele audio cunoscute, printre care MP3, OGG, Speex, Flac și AAC, în plus, suportă și liste de redare în format M3U, XSPF, PLS și ASX.

Cu Clementine puteți să organizați melodiile voastre rapid și dacă doriți în timp ce ascultați muzica puteți și să vizualizați versurile, coperta albumului sau biografia artistului.

O caracteristică foarte interesantă și utilă evidențiez faptul că cu acest program puteți să ascultați și muzica salvată pe conturile vostre de stocare online, cum ar fi Dropbox, Box, Google Drive și OneDrive.

În plus, puteți să ascultați o serie de stații radio de pe internet și să accesați unele servicii de streaming, cum ar fi Spotify, Grooveshark, Last.fm, SomaFM și multe altele.

Mai evidențiez și o aplicație pentru Android care, după instalare, vă permite să folosiți telefonul ca telecomandă a playerului. Pentru download faceți click aici.

Amarok

Amarok, player audio.

Amarok este un player audio care era disponibil doar pentru sistemele Linux, dar de puțin timp este disponibil și pentru Windows și MacOS.

Funcțiile puse la dispoziție sunt numeroase și suportă aproape toate formatele audio cunoscute.

Interfața grafică este cam confuză și la început poate să dezorienteze, dar după un pic se înțelege cum funcționează.

În timpul redării Amarok arată, dacă reușește să le găsească pe internet, coperta albumului și versurile melodiei.

Dacă doriți să descărcați Amarok faceți click aici.

Resonic Player

Resonic Player muzică bun și gratuit

Resonic Player este un player muzică gratuit (doar pentru uz personal și necomercial) care se deosebește de celelalte programe de ascultat melodii prezentate până acum prin interfața simplă și intuitivă care arată spectrul melodiilor când ascultați muzică.

Suportă majoritatea formatelor audio mai cunoscute, lossless și lossy, cum ar fi MP3, WAV, APE, OGG și multe altele. Aici găsiți întreaga listă.

Pe lângă faptul că vă permite să organizați și să ascultați muzică pe calculator, acest player audio mai pune la dispoziție și unele funcții interesante și utile (pentru unele persoane), de exemplu să evidențiați o parte dintr-o melodie și să o repetați la nesfârșit sau să ascultați alternat două fișiere audio sărind de la unul la altul cu un click, opțiune utilă dacă doriți să comparați două înregistrări audio.

Când rulează nu are nevoie de multe resurse de computer, deci este recomandat să-l instalați și pe calculatoare mai vechi.

Resonic Player este disponibil pentru Windows Vista, 7, 8 și 10. Pentru download click aici.

Alte programe player muzică interesante

  • Voltra: este un player audio compatibil cu Windows, MacOS și Linux, cu o interfață minimalistă și aspect plăcut. Programul este capabil să organizeze melodiile, căutarea în funcție de artist, titlu, gen muzical și suportă liste de redare (playlist) cu sute de melodii. În plus, permite și să ascultați muzică în streaming online dacă vă creați un cont Voltra.
  • Harmony: este foarte asemănător cu iTunes în ceea ce privește interfața grafică. Include și o serie de pluginuri care vă permit să ascultați muzică în streaming de pe Spotify, Deezer, Google Play Music, YouTube și alte servicii de streaming muzică.
  • CherryPlayer: este un excelent program de ascultat muzica pe calculator. Programul are o interfață grafică frumoasă și pune la dispoziție numeroase funcții pentru organizarea melodiilor, să creați liste de redare și să căutați melodiile în funcție de titlu, artist sau gen muzical. În plus, se integrează perfect cu unele servicii de streaming online, cum ar fi Twitch, Last.fm sau VK.com, astfel puteți și să ascultați muzică gratis online.

Poate vă interesează să citiți și următoarele articole:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here