Player audio gratis: programe de ascultat muzică pe PC

0
231
Player audio, cel mai bun program de ascultat muzica mp3 pe calculator Windows

Cred că aproape toate persoanele care au un computer cel puțin o dată în viața au ascultat muzică pe calculator. Cel mai cunoscut player audio este Windows Media Player, programul inclus în sistemul de operare Windows, dar sunt și alte programe de ascultat muzică, care pot oferi unele opțiuni în plus și vă pot ajuta să catalogați melodiile mai bine și mai ușor.

În acest articol găsiți cele mai bune programe de ascultat muzica pe calculator, playere audio care pot să înlocuiască vechiul Windows Media Player.

foobar2000

cel mai bun player audio gratis foobar2000

Este, probabil, cel mai bun program de ascultat muzică pe calculator Windows. Suportă aproape toate formatele audio, începând cu clasicul MP3 și terminând cu formate audio mai puțin cunoscute, cum ar fi FLAC, APE, OGG sau MPC.

Interfața grafică este simplă, poate nu foarte frumoasă, dar este intuitivă, astfel se întelege imediat cum se folosește.

Utilizatorii mai exigenți pot instala unele plugin-uri, care permit să schimbe tonul muzicii in timp real sau să convertească melodiile dintr-un format audio în altul.

Când catalogați melodiile și unele sunt fară titlu, programul se poate conecta la baza de date freedb, astfel adaugă titlul corect melodiei.

În plus, este un program care nu consumă multe resurse de calculator, deci este recomandat să fie instalat și pe calculatoare mai vechi.

Dacă doriți să încercați programul foobar2000 pentru download faceți click aici.

AIMP

Cel mai bun program de ascultat muzica gratis AIMP

AIMP este un player audio excelent pentru că ia cele mai bune caracteristici de la foobar2000 și vechiul Winamp și le combină intr-un singur software.

Realizat de un dezvoltator rus, acest player multimedia suportă majoritatea formatelor audio utilizate astăzi, devenind de fapt un program aproape universal pentru ascultarea melodiilor pe computer.

Interfața grafica este draguță și suporta plugin-urile Winamp.

Suportă foarte multe formate audio, începând cu MP3 și terminând cu formatele mai rar întâlnite, cum ar fi OGG, AAC, APE sau FLAC.

În plus, cu AIMP puteți și să convertiți melodiile dintr-un format audio în altul.

Ca să descărcați AIMP faceți click aici.

MusicBee

player audio bun si gratis musicbee

MusicBee este un player audio foarte bun și gratuit, care pe lângă obișnuitele caracteristici pe care le pune la dispoziție un program de ascultat muzică, include și serviciul online Last.FM.

Iată care sunt principalele caracteristici:

  • poate să extragă din internet informații despre melodiile salvate pe computer (și adăugate în program) și să completeze automat etichetele de recunoaștere referitoare la numele melodiei, artistul și albumul din care face parte;
  • permite să citiți versurile fiecărei melodii audiate;
  • vă permite să creați playlist-uri personalizate;
  • cu ajutorul unui egalizator avansat, puteți normaliza volumul melodiilor și puteți activa amplificatorul de volum pentru a auzi muzica sau o serie de melodii mai tare;
  • pentru fiecare melodie puteți vedea, fără a întrerupe ascultarea, pagina Wikipedia despre artist și pagina cu videoclipuri pe Youtube;
  • se pot converti melodiile dintr-un format în altul;
  • permite să extrageți track-urile audio de pe un CD.

Interfața este foarte simplă, împărțită în secțiuni și arată tot ceea ce aveți nevoie. Toate comenzile sunt puse la vedere și ușor accesibile.

Este cu adevărat un bun program de ascultat muzică pe calculator, merită să-l încercați. Ca să descărcați MusicBee faceți click aici.

Clementine

Clementine player audio, cel mai bun program de ascultat muzică pe calculator Windows.

Clementine este un alt player audio bun, compatibil cu toate sistemele de operare (Windows, Linux, MacOS). Suportă toate formatele audio cunoscute, printre care MP3, OGG, Speex, Flac și AAC, în plus, suportă și liste de redare în format M3U, XSPF, PLS și ASX.

Cu Clementine puteți să organizați melodiile voastre rapid și dacă doriți în timp ce ascultați muzica puteți și să vizualizați versurile, coperta albumului sau biografia artistului.

O caracteristică foarte interesantă și utilă evidențiez faptul că cu acest program puteți să ascultați și muzica salvată pe conturile vostre de stocare online, cum ar fi Dropbox, Box, Google Drive și OneDrive.

În plus, puteți să ascultați o serie de stații radio de pe internet și să accesați unele servicii de streaming, cum ar fi Spotify, Grooveshark, Last.fm, SomaFM și multe altele.

Mai evidențiez și o aplicație pentru Android care, după instalare, vă permite să folosiți telefonul ca telecomandă a playerului. Pentru download faceți click aici.

Amarok

Amarok, player audio.

Amarok este un player audio care era disponibil doar pentru sistemele Linux, dar de puțin timp este disponibil și pentru Windows și MacOS.

Funcțiile puse la dispoziție sunt numeroase și suportă aproape toate formatele audio cunoscute.

Interfața grafică este cam confuză și la început poate să dezorienteze, dar după un pic se înțelege cum funcționează.

În timpul redării Amarok arată, dacă reușește să le găsească pe internet, coperta albumului și versurile melodiei.

Dacă doriți să descărcați Amarok faceți click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here