Player video gratis: programe de văzut filme pe PC Windows

0
63
Player video, care este cel mai bun program de văzut filme pe calculator sau laptop?

Windows Media Player, programul implicit din Windows cu care puteți să vizualizați video și să ascultați muzică, în ultimele versiuni a devenit player bun, dar încă mai există numeroase incompatibilități cu unele formate video. Ca să evitați aceste probleme puteți să instalați un player video mai bun, care are toate codec-urile încorporate și suportă majoritatea formatelor video, chiar și video în format HD, 4K sau 5K.

Care este cel mai bun player video? În acest articol găsiți câteva programe de văzut filme și videoclipuri pentru Windows, astfel puteți să alegeți programul care vă este mai util.

PotPlayer

Cel mai bun player video este, după părerea mea, PotPlayer, un program dezvoltat de același programator corean care în trecut a creat playerul KMPlayer.

PotPlayer include o lungă listă de codec-uri video și audio, care permit să redați aproape orice format multimedia existent.

Pentru că nu are nevoie de multe resurse de computer ca să funcționeze bine, acest player video gratuit este perfect compatibil și cu calculatoare mai vechi.

PotPlayer suportă accelerarea GPU și postprocesarea și când trebuie să redea un video HD folosește placa video instalată în sistem pentru a decoda fluxul, reducând utilizarea procesorului, astfel redarea este mai fluidă și nu este influențată de calitatea și dimensiunea fișierului video.

Ca să vedeți un film cu PotPlayer nu este nevoie de nici o configurare, practic instalați programul și puteți să vizionați imediat filmul, dar utilizatorii experimentați, care au nevoie de unele setări în plus, au la dispoziție numeroase opțiuni, setări și filtre avansate de procesare video.

Permite să sincronizați în timp real partea audio dintr-un video, astfel dacă aveți un video cu sonorul întârziat sau anticipat rezolvați imediat problema.

Alte funcții utile mai sunt și vizionarea de video în streaming, captură de ecran, înregistrarea fluxului în streaming, redarea automată a fișierelor similare dintr-un folder, suport pentru madVR / HR / EVR, reluarea ultimelor 200 fișiere redate, oprirea automată a calculatorului și multe altele.

Dacă doriți să descărcați și să instalați PotPlayer faceți click aici.

VLC media player

VLC nu are nevoie de prea multe prezentări, este unul dintre cele mai vechi și poate unul dintre cele mai folosite playere video-audio, văzând că este disponibil nu numai pentru Windows, dar și pentru MacOS, Linux și Android.

Interfața grafică este simplă, ușor de folosit cu un meniu simplu de înțeles și complet personalizabil. În plus, VLC este disponibil și în limba română.

VLC include toate codec-urile, deci odată instalat în sistem nu mai aveți nevoie de nimic altceva ca să redați filmele și videoclipurile voastre pe calculator, incluse fișierele video stricate sau parțial descărcate.

Suportă diferite formate de subtitrare, permite înregistrarea fluxurilor video în streaming, extragerea cadrelor dintr-un video și multe altele.

Dacă doriți să încercați VLC faceți click aici.

SMPLayer

Este un player video bun, gratuit și open source, foarte recomandat dacă aveți un calculator mai vechi pentru că nu ocupă multe resurse de calculator.

Ca și celelalte programe prezentate până acum și SMPlayer are incluse toate codec-urile necesare pentru a reda aproape orice format video, printre care DVD, VCD, AVI (xvid, divx), MKV și multe altele.

Interfața grafică este minimă și controalele devin vizibile doar când treceți cu mouse-ul în partea inferioară sau superioară a ecranului.

Suportă multe formate de subtitrare și dispune de o funcție inteligentă de găsire a subtitrărilor.

Dacă un video are partea audio în mai multe limbi, se poate alege fluxul audio în limba dorită foarte rapid și în același mod puteți să schimbați raportul de aspect (aveți la dispoziție 4:3, 5:4, 14:9, 16:9, 16:10, 2.35:1).

Dacă doriți să descărcați SMPlayer faceți click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here