Programe de descărcat muzică gratis pe PC: iată care sunt cele mai bune și mai rapide

1
679
Descarca muzica gratis si repede folosind cel mai bun program de descarcat muzica MP3.

Vrei să descarci muzică pe calculator dar nu știi ce program să folosești sau crezi că este un proces foarte complicat? În acest articol vă prezint câteva programe de descărcat muzică gratis, rapide și simplu de folosit, care vă permit să vă îmbogățiți colecția de melodii în format MP3. Așadar, ce mai aștepți? Descarcă muzică gratis și repede folosind unul dintre programele din lista de mai jos!

Songr

Songr este, probabil, cel mai bun program de descărcat muzică gratis în format MP3. Poate și cel mai rapid.

Pentru a fi precis, Songr este un player de muzică în streaming, disponibil exclusiv pentru sistemele de operare Windows, care este capabil de a găsi, reda și descărca melodii de la servicii online cum ar fi 4Shared, Hypster.com, Poiskm.org și Wrzuta într-un incredibil de ușor și rapid .

Este complet în limba română și are o interfață de utilizator foarte intuitivă, care îl face ușor de utilizat chiar și pentru utilizatorii începatori. Doar tastați titlul unei melodii în câmpul de cautare situat in partea dreaptă sus a programului (evidențiat în poza de mai jos cu roșu) și software-ul realizează imediat o listă de redare compusă din toate versiunile melodiei găsite online.

program de descarcat muzica gratis songr

Ca să descarcați melodia dorită, selectați rezultatul dorit, apoi făcând click dreapta pe rezultat aveți la dispoziție opțiunile de ascultare (cu playerul audio vostru preferat) sau descărcare. În poza de mai sus este evidențiat cu verde.

După ce alegeți opțiunea de descărcare se deschide o fereastră în care puteți să alegeți parcursul unde doriți să salvați melodia, faceți click pe „Save” și imediat se deschide o ferestră unde puteți să urmăriți progresul descărcărilor. În poza de mai jos este evidențiat cu albastru.

descarca muzica gratis si repede cu songr
Descarca muzica gratis și repede cu Songr.

În cazul în care nu vă aduceți aminte numele artistului sau numele melodiei dorite, Songr pune la dispoziție o opțiune foarte utilă care vă permite să căutați muzică după versuri. Ca să căutați melodiile după versuri faceți click pe „Caută după versuri” în meniul de sus, apoi introduceți in câmpul de căutare versurile de care vă aduceți aminte.

Ca să alegeți limba română faceți click pe „Fișier” în partea stângă sus, alegeți „Limbaj” și selectați „Română” din meniu. Faceți click pe OK ca să salvați opțiunea dorită.

Programul Songr se poate descărca gratuit de pe site-ul oficial. Există și o versiune portable, adică nu are nevoie de instalare în sistem.

Dacă doriți, mai jos găsiți un tutorial video în care puteți să vedeți cum se descarcă o melodie cu programul Songr.

MP3jam

Un program de descărcat muzică gratis și rapid, pe care vi-l recomand să-l folosiți este MP3jam. Utilizarea este foarte asemănătoare cu cea al programului Songr, adica după instalare, deschideți programul și în câmpul de căutare, care se găsește în partea sus (în poza de mai jos este evidențiat cu roșu), scrieți numele artistului și/sau numele melodiei apoi după câteva momente programul face o listă cu toate piesele muzicale găsite.

Cel mai bun program de descarcat muzica gratis si rapid mp3jam

Melodia poate fi ascultată înainte de descărcare făcând click pe butonul Play situat lângă titlul melodiei (evidențiat cu verde în poza de mai sus), dacă este ceea ce căutați puteți să descărcați melodia în format MP3 făcând click pe butonul Download (evidențiat cu albastru in poza de mai sus).

Melodiile descărcate le găsiți apoi în folderul Music sau din interfața programului făcând click pe History (evidențiat cu albastru în poza de mai jos).

Download muzica repede si gratis cu programul mp3jam

Dacă doriți să schimbați folderul unde se salvează muzica, faceți click pe icoana în formă de rotiță (evidențiat cu roșu în poza de mai sus) și în fereastra care se deschide faceți click pe Change și alegeți parcursul folderului dorit.

MP3jam este un program disponibil doar pentru sistemul de operare Windows și îl puteți descărca făcând click aici. Din păcate nu este tradus în limba română.

music2pc

Un alt program de descărcat muzică gratis și rapid este music2pc. Opțiunile sunt minime, practic puteți doar să cautați și apoi să descărcați melodii in format MP3. Melodiile nu se pot asculta înainte de descărcare.

Folosirea este simplă, foarte asemănătoare cu celelalte programe prezentate până acum. În câmpul de căutare (evindențiat cu roșu în poza de mai jos) scrieți numele artistului sau numele melodiei dorite, apoi apăsați Enter sau faceți click pe butonul Search (evidențiat cu verde în poza de mai jos).

program de descarcat muzica gratis music2pc

În scurt timp programul listează toate rezultatele găsite.

Ca să descărcați melodia dorită faceți click pe butonul download (evindențiat cu roșu în poza de mai jos) și în câteva secunde melodia va fi descărcată pe calculator. Butonul download va fi înlocuit cu o bară în care puteți să vedeți progresul descărcării. Când descărcarea este terminată apare butonul play (evidențiat cu verde în poza de mai jos), pe care dacă apăsați, se va deschide playerul vostru implicit, astfel puteți să ascultați melodia descărcată.

download muzica gratis cu music2pc

Din păcate programul nu este disponibil în limba română și după cum am mai spus deja, setarile sunt aproape inexistente. Ca să deschideți rapid folderul unde se salvează melodiile faceți click pe Open folder (evidențiat cu albastru în poza de mai sus). Ca să schimbați folderul unde music2pc salvează melodiile descărcate faceți click pe cele 3 puncte de sub Open folder, alegeți folderul dorit apoi faceți click pe OK.

Programul music2pc este disponibil doar pentru Windows și pentru descărcare faceți click aici.

Frostwire

Frostwire este un client torrent, deci puteți să descărcați fișiere torrent, dar poate și să descarce muzică de pe diferite arhive online de muzică, cum ar fi Archive.org sau Soundcloud.

În plus, programul pune la dispoziție și un player audio cu care puteți să ascultați melodiile în streaming înainte de descărcare.

Folosirea acestui program de descărcat muzică este ușoară. În bara de căutare scrieți numele autorului sau titlul melodiei și în câteva momente se va afișa o listă cu rezultatele căutării. Pe lângă diferitele extensii audio (MP3, OGG, etc.) programul afișează și videoclipuri (în diferite formate, MP4, 3GP, etc.), deci trebuie să fiți atenți la ceea ce descărcați. Extensia fișierului o vedeți în coloana Extensie în dreptul fiecărui rezultat.

program de descarcat muzica frostwire

Când ați găsit ceea ce doriți faceți dublu click pe rezultat și începe descărcarea.

descarca muzica gratis si repede cu frostwire

Melodiile descărcate le găsiți  în Acest PC > Documente > Frostwire > Torrent Data dar dacă doriți din setările programului puteți să schimbați folderul unde doriți să salvați muzica.

Frostwire este disponibil pentru Windows, MacOS, Android și Linux. Este disponibil și în limba română.

Ca să încercați Frostwire faceți click aici pentru download.

Site-uri de descărcat muzică gratis și legal

Dacă aveți nevoie de muzică neacoperită de drepturile de autor, de exemplu ca să creați un video promoțional, puteți să descărcați muzică gratis de pe unele site-uri, cum ar fi Audio Archive, Jamendo, Free Stock Music și Whatfunk.

Sunt site-uri de unde puteți să descărcați muzică legal și fără să plătiți nici un ban. Multe dintre melodiile oferite de aceste servicii sunt publicate cu licența Creative Commons și se pot folosi legal chiar și în scopuri comerciale.

Dacă vreți să descărcați melodii în format MP3 direct pe telefon citiți și: Aplicație de descărcat muzică pe telefon Android.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here