Programe de editat video gratis: alternative bune și ușor de folosit

Pentru cine dorește un program de editat video bun și gratuit, în acest articol am făcut o listă cu cele mai bune programe gratis de modificat videoclipuri pentru calculatoare Windows.

1
544
program de editat video gratuit si simplu de folosit

Articol actualizat în data de:

Ai făcut un video și înainte să-l publici pe Facebook sau YouTube vrei să modifici ceva dar nu știi ce software să folosești? În acest articol vă prezint câteva programe de editat video gratuite, care vă pot ajuta să aplicați efecte speciale, text sau titluri, să uniți mai multe videoclipuri sau să tăiați/decupați bucăți dintr-un fișier video.

Programele de mai jos sunt indicate atât celor care caută un software profesional, dar și celor care doresc doar să-și facă videoclipurile un pic mai interesante.

Lightworks

Primul program de editat video gratuit pe care vreau să îl recomand este Lightworks. Este soluția ideală pentru cei care caută o soluție profesională de editare video, dar fără costuri. A fost folosit la realizarea unor filme faimoase, cum ar fi Pulp Fiction sau The Wolf of Wall Street.

Programul nu este foarte ușor de înțeles la început din cauza numeroaselor opțiuni disponibile, deci este recomandat mai mult celor care au deja un pic de experiență în editare video.

Lightworks este utilizabil pe Windows, Linux și Mac și este gratuit în versiunea „de bază”. Nu este recomandat să ruleze pe calculatoare mai vechi.

Există și o versiune contra cost care oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi un număr mai mare de formate video suportate și crearea conținutului stereoscopic. Faceți clic aici pentru a descărca Lightworks pe computer.

Avidemux

Cine caută un program de modificat video simplu poate să incerce Avidemux. Este un software de editare gratuit, open source, care pune la dispoziție funcțiile de bază și suportă toate formatele video importante (precum și audio).

Interfața sa este destul de intuitivă, iar folosirea este foarte simplă, chiar și pentru utilizatorii mai puțin experimentați.

Cu Avidemux, oricine poate tăia, decupa, edita și converti fișierele video dintr-un format în altul. Programul oferă o mulțime de filtre care vă permit să aplicați efecte speciale videoclipurilor cu parametri personalizați.

Avidemux este utilizabil pe Windows, Linux și Mac și este gratis. Faceți clic aici pentru a descărca Avidemux pe computer.

VSDC Free Video Editor

Un alt program de editat video gratuit și bun este VSDC Free Video Editor. Este unul dintre puținele programe gratuite care permite să introduceți fluxurile video în orice parte a cronologiei, nu doar să urmați o anumită secvență. Acestă caracteristică, foarte importantă, de exemplu nu este prezentă la Avidemux.

Programul pune la dispoziție principalele funcții de editare video, se pot adăuga efecte de tranziție și filtre intre scene, precum și să efectuați în timp real funcții mai avansate, cum ar fi Chroma Key.

Dacă vă hotărâți să folosiți acest program de editat video, trebuie să stiți că nu este chiar simplu de folosit, deci trebuie să aveți răbdare și dorința de a învăța.

Există și o versiune contra cost, numită VSDC Pro, care are în plus unele opțiuni, dar pentru majoritatea utilizatorilor versiunea gratuită este suficientă.

Important: în momentul în care doriți să salvați fișierul video modificat s-ar putea să apară o fereastră care vă invită să cumpărați programul ca să continuați. Este îndeajuns să faceți click pe Continuă, astfel puteți să salvați fișierul video fără să cumpărați nimic. Pentru descărcare faceți click aici.

Machete Video Editor Lite

Machete Video Editor Lite este un program de editat video gratuit care permite tăierea sau unirea a două sau mai multe video în format WMV, ASF sau AVI.

Interfața este ușor de înțeles și simplu de folosit. Fișierul video pe care doriți să-l modificați se poate importa folosind file manager sau cu metoda drag and drop.

După cum am mai spus, acest software vă permite să tăiați parți din video, să adăugați un video într-o anumită poziție într-un alt video, să uniți mai multe videoclipuri, să copiați bucăți dintr-un video și să le adăugați într-o alta poziție, să adăugați audio sau să înlocuiți audio dintr-un video și multe alte instrumente de editare video.

Din păcate versiunea gratuită nu suportă formatul MKV. Ca să modificați acest format video trebuie să cumpărați versiunea contra cost.

Față de programele deja prezentate, Machete Video Editor are mai puține opțiuni de editare video, dar este cel mai intuitiv și mai simplu de folosit. Chiar și cei care nu au mai modificat niciodată un video vor înțelege imediat cum funcționează.

Dacă doriți să încercați acest program de modificat video faceți click aici pentru download. Ca să descărcați versiunea gratuită alegeți FREE Machete Lite (aproximativ 2 MB). Cealaltă versiune de aproximativ 4 MB o puteți folosi doar 14 zile.

Vidiot

Vidiot este un program gratuit de editat video neliniar, ușor de folosit chiar și de către cine nu a mai folosit vreodată un astfel de software.

Vă permite să modificați un video cu instrumentele de bază, cum ar fi tăiere, decupare, redimensionare sau să convertiți dintr-un format video în altul.

În plus, cu Vidiot puteți să uniți mai multe videoclipuri adăugând efecte de tranziție, scris, titluri și unele elemente grafice.

Suportă drag and drop și aveți la dispoziție posibilitatea să mutați așa cum doriți videoclipurile care compun videoclipul final pe linia temporară.

Interfața grafică este ușor de înțeles și după cum am mai spus, este un program de editat video recomandat chiar și celor care nu au mai modificat niciodată un video.

Ca să descărcați Vidiot faceți click aici.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve este un alt program gratuit de modificat video neliniar care pune la dispoziție numeroase funcții de editare, cum ar fi posibilitatea de a adăuga titluri (statice, în mișcare, etc.), să corectați culorile, stabilizator de imagini, ofuscare sau focalizare.

Din păcate, în versiunea gratuită nu sunt incluse efecte speciale avansate, cum ar fi motion blur, lens flare, 3D stereoscopic și nu puteți edita video cu o rezoluție mai mare de Ultra HD.

Nu este un program ușor de folosit, ca să înțelegeți cum funcționează trebuie să citiți mai întâi tutorialele prezente pe site sau să vizionați tutorialele video prezente pe YouTube.

DaVinci Resolve este un program doar pentru profesioniști, nu suportă formatele video standard, cele pe care le aveți deseori pe calculator (MKV, AVI, MP4, FLV, ecc.) ci doar formate video profesionale, în general formate RAW. Lista cu formatele video suportate o puteți consulta aici. Deci să nu vă gândiți că puteți să importați și să editați un video XVID, MP4 sau MKV pentru că nici măcar nu va fi recunoscut de către program.

Ca să descărcați programul trebuie să vă înregistrați obligatoriu cu un e-mail valid. Pentru download faceți click aici.

Free Video Dub

Free Video Dub este un program de tăiat părți dintr-un video sau film, gratuit și foarte ușor de folosit.

Interfața grafică este foarte simplă și odată ce ați importat fișierul video din care doriți să tăiați o bucată este foarte ușor să înțelegeți ce aveți de făcut, practic nu sunt alte opțiuni disponibile. Alegeți partea care trebuie eliminată stabilind începutul și sfârșitul pe time line și faceți click pe ”Save Video”. Mai simplu de atât nici că se putea.

Văzând că pune la dispoziție doar opțiunea de tăiat video, Free Video Dub este recomandat doar acelor utilizatori care caută o soluție rapidă și gratis cu care să elimine părți dintr-un videoclip fără prea multe pretenții și să se piardă în alte opțiuni care poate l-ar încurca.

Free Video Dub suportă formatele video .avi, .mpg, .mp4, .mkv, .flv, .3gp, .webm, .wmv., este compatibil cu orice versiune de Windows, începând cu Windows XP SP3 și se poate descărca de aici.

Vă sfătuiesc să citiți și: Program de făcut filmulețe din poze cu muzică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here