Programe de făcut video din poze cu muzică, text și efecte speciale gratis

0
541
program de facut video din poze cu muzica scris si efecte speciale gratis

Aveți multe fotografii și doriți să creați un videoclip frumos, cu efecte de tranziție, text și muzică de fundal pe care să-l distribuiți pe Facebook sau Youtube? Puteți să faceți acest lucru foarte simplu. Pe internet, sunt multe programe de făcut video din poze cu muzică pe care le puteți descărca gratuit și pot fi utilizate imediat fără să consultați tutoriale, pentru că sunt foarte simplu de folosit.

În mod evident, pentru a creea un videoclip frumos, este esențial să aveți, de asemenea, o bună doză de imaginație și creativitate.

Haideți să descoperiți ce programe gratis de făcut video cu poze și muzică puteți să folosiți.

Programe de făcut video din poze cu muzică pentru Windows

Următoarele programe sunt pentru utilizatorii de calculatoare cu Windows.

Windows Movie Maker

Dacă aveți un PC Windows, pentru a crea videoclipuri cu poze cel mai simplu program este Windows Movie Maker. Acest program gratuit vă permite să editați, să tăiați și să aplicați efecte speciale tuturor formatelor principale de fișiere video. Deși scopul său principal este de a edita rapid și simplu videoclipuri acest software poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea videoclipuri cu fotografii și muzică de fundal.

Utilizarea programului Windows Movie Maker pentru a face video frumoase cu poze și muzică este foarte ușor. Trageți doar imaginile care vor fi folosite în film în fereastra principală a programului și adăugați toate efectele de tranziție și melodiile dorite. Rezultatul final poate fi salvat pe PC sau trimis online direct pe Facebook și pe YouTube.

Windows Live Movie Maker este numai pentru Windows și este gratuit. Software-ul face parte din pachetul Windows Essentials, dar ca să-l folosiți, nu este necesar să instalați toate celelalte programe propuse. Din nefericire, suita nu mai este oficial susținută de Microsoft și ca să descărcați programul trebuie să accesați alte site-uri. În prezent, pentru a descărca Windows Live Movie Maker (în engleză) puteți să faceți clic aici.

DVD Slideshow GUI

Un alt program de făcut video din poze cu muzică gratuit și simplu de folosit pentru Windows este DVD Slideshow GUI. După cum puteți ghici cu ușurință din denumire este un software care vă permite să creați video din fotografii în format DVD.

Programul este foarte ușor de utilizat și suportă aproape toate formatele de fișiere media. Vă permite să creați prezentări și videoclipuri spectaculoase bogate în efecte de tranziție, muzică de fundal și scris personalizat.

Pentru a descărca DVD Slideshow GUI pe computer, faceți clic aici.

PhotoFilmStrip

PhotoFilmStrip este un program mic care vă permite să creați video di poze cu muzica, obținând prezentări spectaculoase cu muzică de fundal, text și efecte de tranziție care pot fi apoi salvate pe computer în format Video CD, Super-Video CD, DVD și video de înaltă calitate.

Pentru a folosi acest program gratuit, doar câteva click-uri sunt suficiente. Datorită interfeței de utilizator simple și clare, chiar și utilizatorii mai puțin experimentați nu vor avea probleme la folosirea acestuia.

PhotoFilmStrip este un program gratuit și este disponibil doar pentru Windows. Pentru a descărca PhotoFilmStrip pe computerul dvs., faceți clic aici.

Openshot

Openshot este un program de editat video gratuit care printre multele opțiuni disponibile, pune la dispoziție și opțiunea de a crea un videoclip din poze cu muzică, text și efecte speciale de tranziție.

Interfața programului este foarte intuitivă și ușor de înțeles.

Chiar dacă este gratis, acest software se ridică aproape la nivelul celor profesionale. Merită să-l încercați măcar o data.

Openshot este disponibil pentru mai multe sisteme de operare, Windows, Mac OS și Linux. Ca să-l descărcați faceți click aici.

ffDiaporama

ffDiaporama este un program open source care vă permite să realizați rapid și ușor filmulțe din poze cu muzică, scris și efecte speciale.

Acest program este un pic asemănător cu Windows Live Movie Maker în ceea ce privește modul de funcționare. Trebuie să importați pozele, eventuale videoclipuri și muzica, apoi puteți să alegeți ordinea de apariție, să adăugați diferite efecte speciale, scris și efecte de tranziție.

Filmulețul se poate salva în diferite formate pentru telefoane, în flash sau Divx (AVI sau MKV).

ffDiaporama este disponibil pentru Windows și Linux. Ca să-l descărcați faceți click aici.

Fotografii (Photos) din Windows 10

Cine are instalat pe calculator Windows 10 poate să facă un filmuleț din poze cu muzică cu ajutorul programului Fotografii, inclus în sistem.

Începând cu Windows 10, Microsoft a renunțat la vechiul vizualizator de poze și l-a înlocuit cu aplicația Fotografii (Photos în engleză), care are ca principală funcție să vizualizeze și să gestioneze pozele.

În plus, cu Fotografii puteți să creați video din poze cu muzică, text și efecte speciale de tranziție.

Dacă nu aveți Fotografii în sistemul vostru Windows 10 îl puteți descărca gratuit de aici.

Free Bolide Slideshow Creator

Free Bolide Slideshow Creator este unul dintre cele mai simple programe de făcut filmulețe cu poze și muzică pe fundal. Opțiunile, efectele și filtrele puse la dispoziție sunt mai puține în comparație cu programele prezentate până acum, dar în schimb este mai ușor de folosit.

Interfața grafică este intuitivă și ușor de înțeles, cu doar câteva click-uri puteți imediat să creați un videoclip.

Videoclipul creat se poate salva doar în 5 formate, AVI, FLV, MKV, MP4 și WMV. Nu se poate seta nici calitatea videoclipului, ci puteți să alegeți doar între calitate foarte bună, bună și mediocră.

În general este un program bun, dedicat acelor utilizatori care doresc să creeze rapid un videoclip din poze cu muzică fără prea multe pretenții. Pentru download faceți click aici.

Dacă doriți, am făcut și un tutorial în care puteți să vedeți cum se face un videoclip cu poze și muzică cu programul Free Bolide Slideshow Creator.

Programe de făcut video cu poze și muzică pentru MacOS

Folosești un Mac? Nici o problemă, puteți să vă bazați pe o gamă largă de programe pentru a crea videoclipuri cu poze și muzică, dintre care multe sunt gratuite și chiar incluse „standard” în computer.

Photos

Dacă aveți un Mac, puteți apela la programul Photos pentru a crea filmulețe cu pozele voastre. Acest program este programul implicit din MacOS pentru gestionarea fotografiilor.

Programul are o interfață de utilizator modernă și foarte ușor de înțeles și oferă utilizatorilor numeroase funcții pentru a crea videoclipuri frumoase. Pentru fiecare videoclip cu poze se poate adăuga muzică de fundal, scris și puteți alege o temă cu efecte de tranziție din cele disponibile.

Pentru a începe crearea unui video din poze cu muzică este suficient să apăsați pe butonul + localizat în partea din dreapta sus a ecranului aplicației și selectați elementele care urmează să fie adăugate. Apoi puteți exporta prezentarea creată pe hard disk-ul Mac sau o puteți trimite direct în iTunes.

Photos este o aplicație care este încorporată în sistemul de operare MacOS, este compatibilă numai și exclusiv cu MacOS și este total gratuită. Puteți găsi Photos direct pe Mac, accesând dosarul Aplicații.

Vă sfătuiesc să citiți și: Program de modificat video.

Programe de făcut video cu poze și muzica online

Dacă nu doriți să instalați nici un program de mai sus, puteți să folosiți o aplicație online, unde puteți să creați gratuit și rapid un filmuleț din poze cu muzică.

Iată care sunt cele mai bune:

  • Photopeach: vă permite să creați online un video cu poze și muzică, să adăugați scris, elemente grafice, emoticon și efecte speciale. Este total gratuit, dar înregistrarea este obligatorie.
  • Smilebox: este o altă aplicație online care transformă o serie de imagini într-un video muzical, bogat în efecte speciale și de tranziție. Videoclipul poate fi compus nu doar din poze ci și din alte videoclipuri. Este un serviciu gratuit, dar înscrierea este obligatorie.
  • Masher: este o altă aplicație bună de făcut video cu poze și muzică online. Interfața este simplă și ușor de înțeles, în plus, Masher are și o aplicație Facebook, care vă permite să creați un video cu pozele voastre de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here